Åpen dag

Torsdag 20.10.22 åpner flere av skaperverkstedene dørene sine i Oslo og du får en unik anledning til å bli bedre kjent med dem. Her møter du pådrivere og ildsjelene og blir kjent med hvordan de jobber og hva de skaper. Kanskje vil du også bli medlem? På kvelden samles vi til mingling på Bitraf.

Møte opp på angitt sted på riktig tidspunkt denne ettermiddagen så møter du likesinnede.

16.00–19.00 Besøk et makerspace

Bitraf
Bitraf er et skaperverksted. Altså et åpent kulturhus med delt verksted og et levende, vennlig og skapende miljø, midt i Oslo. Alle er velkomne hos oss; hele veien fra interes­serte amatører via entusiastiske hobbyister til heltid­­profesjonelle. Det brede miljøet gir også stor bredde i prosjektene. Medlem­mene våre lager elektronikk, skulpturer, kostymer/­cosplay, musikkinstrumenter og medisinsk utstyr, skriver programvare, bygger møbler, binder bøker, utvikler 5G-teknologi, designer smykker og fritidsprodukter og mye, mye mer.

Kontaktperson: Leif Olsen, tlf. 99484411, og Jens Brynildsen
Besøktsadresse: Brenneriveien 9, 0182 Oslo
Mer informasjon på deres nettsider.

OsloMet Makerspace
OsloMet Makerspace fremmer kreativitet, utforskertrang og tverrfaglig samarbeid. Vi tilbyr mikrokurs og valgemner i kreative teknologifag. Her kan studenter og ansatte ved OsloMet møtes for å idémyldre, dele kunnskap og samarbeide. Makerspacet drives i stor grad av studentmentorer.

Besøksadresse: Pilestredet 35, Oslo.
Kontaktperson: Notto J. W. Thelle, epost: notto@oslomet.no, tlf. 988 82 613
Mer informasjon på deres nettsider.

Fellesverkstedet
Fellesverkstedet er en "open access" plattform for kreativ produksjon. De har verktøy, maskiner, erfaring og kontakter som gjør at du kan produsere nesten hva som helst.

Besøksadresse: Seilduksgata 29k.
Kontaktperson: Christina Stensland Olsen, Kommunikasjonsansvarlig Fellesverkstedet, epost: info@fellesverkstedet.no, tlf. 22 38 18 98
Mer informasjon på deres nettsider.

Folkeverkstedet Deichmann Bjørvika
Folkeverkstedet er et skaperverksted i Deichman Bjørvika som er åpent for alle. Her finner du en verktøypark, men det viktigste verktøyet er deg og dine idéer. Rommet skal fungere som en møteplass hvor du kan treffe andre med samme nysgjerrighet og skaperglede - for vi mener at det er mellom mennesker i fysiske rom den viktigste kunnskapen læres.

Besøksadresse: Anne-Cath, Vestlys plass 1.
Kontaktperson: Nils Grønningsæter, epost nils.gronningsater@deichman.no
Mer informasjon på deres nettsider.

Kroloftet
Kroloftet er et arbeidsfelleskap som balanserer mellom design, kunst, teknologi og rein og skjær moro. Her finner du atelier/studio, kontorplasser, musikkstudio, verksted for keramikk og metall, og mange faste leietagere.

Besøksadresse: Arnljot Gellines vei 41.
Kontaktperson: Frans Friis, epost: frans@kroloftet.no, tlf. 988 34 131
Mer informasjon på deres nettsider.

Akerselva Skaperverksted, Elvebakken VGS
Akerselva Skaperverksted er et skaperverksted ved Elvebakken VGS for elever ved skolen.

Besøksadresse: Vestre Elvebakken 3.
Kontaktperson: Harald Bergersen Zeigler, epost: harald.zeigler@osloskolen.no, tlf. 93804641
Mer informasjon på deres nettsider.

Designlabben, Høyskolen Kristiania
Designlabben er Kristianias skaperrom. Alle studenter i Oslo og Bergen kan benytte seg av verkstedene som er fylt med ulike maskiner og verktøy. Her kan du jobbe med skoleoppgaver og fordype deg i egne prosjekter, alene eller sammen med andre. I Designlabben kan du utfolde deg, bli kjent med studenter på tvers av linjene og få masse praktisk erfaring – som er gull verdt når du skal ut i arbeidslivet.

Adresse: Rosenkrantz gate 16, Oslo / Fagskolen Kristiania
Kontaktperson: Tobias Liland, epost: tobias.liland@kristiania.no, tlf 91392967
Mer informasjon på deres nettsider.

18.00–21.00 Mingling på Bitraf

Ta med deg det du eventuelt vil spise/drikke til Bitraf for litt mingling og sosialt samvær. Adressen er Brenneriveien 9, 0182 Oslo Google maps her