Oslo Skaperfestival

7.–8. september 2018

Hva er Oslo Skaperfestival?

7.–8. september 2018 kl 10-17 arrangeres Oslo Skaperfestival - festivalen for kreativitet og skaperglede på Deichman Hovedbibliotek i Oslo. Oslo Skaperfestival er gratis og åpen for alle.

Her møtes teknologi, kunst og vitenskap. Det er en festival hvor alle – oppfinnere, kunstnere, forskere, hackere, håndverkere og hjemmemekkere – kan vise frem hva de har laget. Det er også en festival der du møter startups som lager innovativ hardware. På festivalen vil du også kunne delta på foredrag, kurs, verksteder og show.

Oslo Skaperfestival lages av Deichman Hovedbibliotek, Norsk Teknisk Museum og Norway Makers i samarbeid med Tekna og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering.

Programmet slippet på denne nettsiden. Følg også festivalen på Facebook.

Meld deg på som utstiller, foredragsholder eller kursholder!

Du har nå anledning til å melde deg på Oslo Skaperfestival 2018. Du kan melde deg på som foredragsholder, kursholder eller utstiller.

Her er link til påmeldingsskjemaet.
Søknadsfristen er 15. august og du får svar på om du har fått plass straks etter søknadsfristen.

Meld på din skoleklasse idag!

Oslo Skaperfestival har som mål å trigge barn og unge til å bli nysgjerrig på hva slags muligheter teknologi og kreativitet kan gi dem ved å se hva andre ildsjeler har klart å produsere. Blant deltakerne er det også en rekke folk fra universitetsmiljøene og vi tror at denne tverrfaglige koblingen viser sammenhengen mellom kreativitet og skaperglede, realfag og innovasjon på en god måte som kan bidra til å styrke rekrutteringen til realfagene. Ifjor deltok 400 ungdomsskoleelever på festivalen.

Festivalen er gratis og spesielt tilrettelagt for at ungdomskolen og VGS i Oslo kan komme fredag 7. september og la seg bli inspirert.

Her er link til skolepåmeldingen.
Søknadsfrist er 1. september.

Arrangører

Hovedsamarbeidspartner
Arranger Skaperfestival i din by!

Oslo Skaperfestival blir i år arrangert for tredje gang. Tilsvarende festivaler har vært arrangert i Stavanger, Kristiansand og Trondheim. Vårt mål er at hele Norge skal få muligheten til å se hvilke fantastiske ting man kan gjøre i skjæringspunktet mellom kunst, teknologi og vitenskap. Om du driver et makerspace, bibliotek, vitensenter, kulturhus eller kommer fra et annet miljø så kan vi hjelpe deg med å lage din egen festival.

Ta kontakt med oss på info@norwaymakers.org for mer informasjon.

Skaperfestivaler i Norge i 2018

24.–25.08.18 Maker Faire Trondheim
Facebook event og nettside med mer informasjon