"It is not about coding. It is about making tools for being creative”
Garreth Stockdale, BBC om micro:bit på Oslo Skaperfestival 2016

BREAKING NEWS Micro:bit til Norge!!!

Britene har gjort det. Danskene har gjort det. Islendingene har gjort det. Nå skjer det endelig i Norge også. De neste tre årene kommer 100.000 barn å ta del i den største utdanningsteknologiske satsingen i moderne tid i Norge. I perioden 2019-2022 kommer digitalpedagoger ved landets 10 vitensenter og til å jobbe sammen med over 2000 skoler og 160 kodeklubber om å dyrke frem digital skaperkraft hos barn og unge i Norge. Vitensenterforeningen og Lær Kidsa Koding har fått 20 mill. NOK fra Sparebankstiftelsen DNB til å utstyre landets grunnskoler med klassesett av micro:bit. Norway Makers har stor på dette prosjektet og har jobbet for at dette skal skje i flere år og er stolte samarbeidspartnere.

Ressurser

Her finner du en del ressurser vi håper at du kan ha glede av. Sammen med IKT Norge har vi skrevet en artikkel om micro:bit og hvorfor vi mener at den er egnet til å utdanne en ny generasjon skapere.

Hvem har laget micro:bit?

micro:bit er utviklet av BBC i samarbeid med 30 teknologiselskaper, deriblant norske Nordic Semiconductors. I oktober 2016 ble non-profit organisasjonen Micro:bit Foundation etablert for å sikre at også barn og ungdom utenfor Storbritannia skulle få anledning til å ta i bruk mikrodatamaskinen. I Norge er det organisasjonen Lær Kidsa Koding som er nasjonal samarbeidspartner og koordinerer arbeidet, blant annet med å oversette og tilrettelegge for bruk i norsk skole.

Hva er micro:bit?

Hvorfor bruke micro:bit i undervisningen?

Hvilken impact har micro:bit?

Forskning på micro:bit i undervisningen i Storbritannia viser at:

Referanse: Sentance et al., “Creating cool stuff” – Pupils’ experience of the BBC micro:bit, Kings College London

Hvor finner jeg pedagogisk materiale på norsk?

"micro:bit uten tilbehør er lærerik til en viss grad, men gir ikke så mye rom for innovasjon. Det er først når man får tilgang til kabler, servoer, lyd og lys at det virkelig blir gøy”
Helga Falch Johannessen, Øren skole

Hvor kan jeg kjøpe micro:bit og tilbehør?

Hvor kan mine elever delta på undervisning/lærerkurs i micro:bit?

Jeg er en super data/maker-nerd. Hvor finner jeg mer avansert informasjon?

Awesome micro:bit - den komplette oversikten over alt som har med micro:bit å gjøre på GitHub for mer avanserte brukere

Hvordan holder jeg meg oppdatert på micro:bit?