KURSHOLDERE

Nils lærer deg å 3D-printe, Henning holder kurs i dronebygging, Tine Marie kjører Cosplay-workshop og Captain Credible bygger synthersizer med deg. Norway Makers har samlet noen av Norges fremste skapere som du kan invitere til å holde kurs, seminar eller teambuilding hos deg. Her finner du beskrivelsen av hva de kan tilby og hvordan du kan komme i kontakt med dem. Og ja, de reiser Norge rundt!

Dersom du holder kurs og ønsker å bli lagt inn i denne oversikten, vennligst fyll inn dette skjemaet.

LUNCHBOX - HVOR SULTEN ER DU?

Kjenne at det klør i fingrene etter å komme igang med en ny aktivitet. Øyne muligheten til å lære seg en ny ferdighet, vite hvor man starter, finner materialer og inspirasjon. Fylle fritiden med mer enn Netflix og Sosiale medier. Få praktiske tips og metoder for å sette i gang…

Hans Gerhard Meier holder foredrag om alle mulighetene vi har til å bygge, forme, sy og printe nesten hva som helst i dag. Med etableringen av Makerspaces og all kunnskapsdeling på nettet er tiden overmoden for å starte et sideprosjekt. Dette foredraget er skapt for lunchpausen din. Mens dere spiser, snakker og viser Hans Gerhard hva som skjuler seg i Lunchbox.

Kontaktperson: Hans Gerhard Meyer, Tlf; 98 03 42 48, epost: hello@smogdog.com, webside

MONOTRYKK

Monotrykk er nettopp det – engangstrykk (unik) som overføres fra en plate til papir. Platene kan være av glass, akryl eller gelatin, og vi bruker olje eller gel basert men vannløselig trykksverter. Til å skape trykk bruker vi blant annet blyant, skum, hyssing, blader, q tips…you name it! Monotrykk passer for både barn og voksne - fra omtrent 6 år og oppover.

Emma er utdannet arkitekt og har jobbet som det i over 20 år, men har alltid drevet med visuelle kunst og grafikk ved siden av. Hun driver et kreativ verksted (Åpent verksted) hvor hun holder kurs og workshops for barn og voksne, og vi utforsker mange forskjellige kreative teknikker og materialer.

Kontaktperson: Emma Davis, Åpent verksted, tlf: 99796775, epost: emma@apent-verksted.com, webside: www.apent-verksted.com.

PROGRAMMERINGSKURS

Kodegenet holder standard introduksjonskurs i programmering, fra Scratch til BBC micro:bit og Arduino. Lær å programmer spill i Scratch, eller å programmere mikrokontrollere som kan styre elektronikk. Få lysdioder til å blinke, motorer til å rotere eller lær å bygge enkle roboter med rimelige materialer og utstyr. Kodegenet leverer læringsmateriale på Norsk, tilpasset nybegynnere, barn og unge. Har du lyst på mer spennende kurs, skreddersyr vi kursløsninger tilpasset dine behov.

Kontaktperson: Joachim Haagen Skeie, Tlf; 41 41 58 05, epost: post@kodegenet.no, Facebook, Webside: kodegenet.no

DRONEVERKSTED

Bygg et quadkopter med dronebygger Henning Pedersen fra Makeadrone som blant annet har Guinnes-rekord med Megakopteret. Du kan velge mellom enkelt eller avansert kurs. På det enkle kurset kan deltakerne komme innom når de har tid, og bygge og fly i ca 30 minutter. Her lærer man grunnprinsippene for et quadkopter og får grunnleggende flytrening.

Det avanserte kurset tar ca 5 timer, og her får deltakerne fordype seg i komponenter som motorer, regulatorer, styrekort og radiomottaker. Henning kjører et opplegg uten bruk av PC. Styrekortene programmeres via innebygget skjerm. Passer for barn fra 10 år og oppover.

Kontaktperson: Henning Pedersen, Tlf: 986 65 984, epost: henning@makeadrone.net, Facebook, Webside: MakeADrone

3D-MODELLERING OG PRINTING

3DViz Norge tilbyr innføringskurs og videregående kurs i 3D og 3D-printing med kurs/workshops av ønsket lengde - fra kort "drop-in" til skreddersydd workshop over flere dager. Vi har pr. idag 5 mobile 3D-printere (FDM) og en 3D-scanner som kan bringes innen rimelig avstand fra Oslo. Vi disponerer også kurslokale i Oslo. Vi har erfaring fra bl.a. forskjellige videregående skoler og private firma.

Kontaktperson: Nils Grønningsæter, Tlf: 415 42 966, epost: nils@3dviz.no, Facebook, Webside: 3dviz

LUFTPUTEBÅT

Lag en fjernstyrt luftputebåt sammen med Niklas Johansson og eksperimenter med hvordan du kan få den til å flyte rundt ved hjelp av overtrykk. Niklas bruker materialer som papp, teip, sugerør og Strawbees. Du lærer deg også hvordan en fjernstyring fungerer og hvordan motorer og servoer kan kontrolleres.

Kontaktperson: Niklas Johansson, Tlf: 406 11 466, epost: nilax76@gmail.com

COSPLAY

Tine Marie Riis jobber som cosplayer på heltid, og har over 380 000 følgere på Facebook. Workshopen går ut på å lære seg å fremstiller kostymedeler og rekvisitter ved hjelp av forskjellige materialer og verktøy og er tidligere blitt holdt på blant annet Teknisk Museum, Nasjonalmuseet og flere Folkehøyskoler. Workshopen kommer i flere former, ankommende på ønsket fokus og erfaringsnivå.

Tines kurs varer fra noen timer til noen dager. Ytterligere former for én-dags kurs er eksempelvis kurs i bruk av materialer for fremstilling av detaljer til kostymer eller modeller.
For de viderekommende fokuserer vi gjerne på større props/rekvisitter som sverd, skjold og lignende. En enkel innføring i lodding av LED-dioder for å få lys i kostymene/rekvisittene kan også inkluderes.

Kontaktperson: Tine Marie Riis, epost: sangrouge@gmail.com, Facebook, Webside.

SYNTHVERKSTED

Bli med på Bleep Bloop Simple Synth Workshop der du kan bygge din helt egen synth til å lage musikk! Daniel Eugene Lacey-McDermott alias Captain Credible leder deg igjennom enkle trinn for å lage din helt egen blinkende, skrikende, lysfølsom ""blooper eel"" fra scratch! Hovedfokus i fremleggingen og gjennomføringen av worskhopen vil være å vise hvor lett det er å bygge en lydgenerator. Dette kan da brukes som utgangspunkt for å eksperimentere videre og leke seg fram til fantastiske lydmaskiner. Captain Credible er også en anerkjent musiker.

Kontaktperson: Daniel Lacey-McDermott, Tlf: 924 64 458, epost: booking@captaincredible.com, Facebook, Webside: captaincredible.com